Percy de Robles.
Percy de Robles. Eigen foto

Minuut stilte in gemeenteraad voor Percy de Robles

3 juni 2021 om 15:40 Mensen

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdagavond een minuut stilte in acht genomen om de op 29 april overleden fractievoorzitter Percy de Robles van SBA (Senioren Belangen Amstelveen) te gedenken. 

Hij werd in 2014 beëdigd als burgerraadslid voor de toenmalige OCA (Ouderen Combinatie Amstelveen) en in oktober van dat jaar nam hij plaats in de commissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN). In 2018 werd hij bij de raadsverkiezingen gekozen tot raadslid, tevens fractievoorzitter, eerst voor OCA en de afgelopen twee jaar voor SBA. 

Burgemeester Tjapko Poppens zei: “Percy was al enige tijd ziek en sprak daar heel open en realistisch over. Ondanks zijn ziekte bleef hij strijdbaar en deed hij met grote toewijding zijn raadswerk. Hij nam deel aan veel vergaderingen. Hij zei vaak: ‘Ouderen verdienen het om goed vertegenwoordigd te worden in de raad.’ Hij kwam onder meer met een raadsbreed gesteunde motie voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen. Hij genoot van het raadswerk en dat gaf hem energie om door te gaan. Percy was een gentleman, keurig gekleed, en iemand die anderen met respect benaderde, zorgvuldig zijn woorden koos, en veel belang hechtte aan goede omgangsvormen in het politieke debat. Fractievergaderingen vonden in een goede sfeer plaats, er klonk altijd veel gelach vanuit de fractiekamer.” 

De Robles werd 66 jaar. Woensdag heeft Daniëlle Hacquebard de SBA-zetel van De Robles in de raad overgenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie