Beeld 'De Baadster' met oranje cape met oproep om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.
Beeld 'De Baadster' met oranje cape met oproep om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Aangeleverd

‘Baadster’ en ‘Truftrapster’ in Amstelveen worden ingezet in campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen’

20 november 2023 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Net als vorig jaar doen de gemeente Amstelveen en de Soroptimistclub Amsterdam- Zuid/Amstelveen vanaf maandag 27 november mee aan ‘Orange The World’. Dit is de jaarlijkse wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. In Amstelveen vinden diverse activiteiten plaats. Zo krijgt het beeld de Baadster aan de vijver van C. Lelylaan tijdens de campagne een oranje cape om, met de tekst : ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Ook het beeld de Turftrapster dat aan de Stationsstraat staat, krijgt ook een oranje jurk aan.

De campagne ‘Orange the World’ richt zich op bewustwording en vermindering van het geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt tot en met 10 december (de Dag van de rechten van de mens). In Amstelveen vinden een aantal activiteiten plaats om hier aandacht voor te vragen.

KUNSTWERK ORANJE AANGELICHT 

Op maandag 27 november wordt om 17.00 uur bij het raadhuis is de aftrap van de campagne gegeven met een toespraak door wethouder Floor Gordon. Daarna wordt gezamenlijk naar het kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ op de rotonde op het Keizer Karelplein gelopen. Om 17.30 uur zal Floor Gordon daar het kunstwerk oranje aanlichten. Dat beeld is dit jaar gekozen als object dat oranje wordt aangelicht in Amstelveen het kader van Orange the World.

Op vrijdag 1 december gaan leden van de Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen op de markt in het Stadshart in gesprek met bezoekers en standhouders en bieden flyers aan met informatie over Orange The World.


Het beeld de Turftrapster in het Oude Dorp met oranje cape. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie