Afbeelding
Lions-Mingle Amstelveen

Grote opbrengst kinderboekeninzameling Lions-Mingle in Amstelveen

20 november 2023 om 10:18 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De inzamelactie van kinderboeken die de Lions-Mingles uit Amstelveen in oktober voor de zesde keer rond de Kinderboekenweek heeft gehouden, is een groot succes geworden. Er werden vele honderden kinderboeken gebracht die nu allemaal een tweede leesleven kunnen krijgen. Deze boeken komen terecht bij diverse organisaties die rechtstreekse lijnen hebben met personen die geen geld hebben om zelf boeken voor hun eigen kinderen te kopen. Hierdoor proberen de Lions-Mingles de leesvaardigheid onder die kinderen te stimuleren.

“Pakkende verhalen maakt hongerig naar meer. Het vergroot hun wereld en maakt nieuwsgierig naar belangrijke onderwerpen waarmee zij in hun jonge leven worden geconfronteerd. Wijzer in het leven staan zorgt voor meer stabiliteit, vooral als je uit een minder gelukkige situatie komt,” aldus Anke Eweg, de organisator van de inzameling. 

Zij breidt het initiatief nu verder uit. Als experiment worden er boekenkasten geplaatst bij flatgebouwen waar relatief veel mensen met lagere inkomens wonen. Die kasten komen vol te staan met kinderboeken. Er wordt vanuit gegaan dat die boeken al snel een nieuwe bestemming bij de kinderen van die bewoners krijgen. “We gaan het goed monitoren om te bezien of die gedachte werkt, zo ja dan volgen meerdere kasten bij soortgelijke flatgebouwen”, aldus Anke Eweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie