Wethouder Marijn van Ballegooijen met vrijwilligers van de Voedselbank in het nieuwe onderkomen.
Wethouder Marijn van Ballegooijen met vrijwilligers van de Voedselbank in het nieuwe onderkomen. Gemeente Amstelveen

Voedselbank Amstelveen betrekt nieuw onderkomen op bedrijventerrein Legmeer

1 november 2023 om 16:12 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Voedselbank Amstelveen is sinds 1 november te vinden aan de Bouwerij 102 op bedrijventerrein Legmeer. “Het is een prettige nieuwe en ruime locatie die van alle gemakken is voorzien,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. Hij was vandaag aanwezig  om de vrijwilligers te bedanken en succes te wensen in het nieuwe onderkomen. “De voedselbank is een belangrijk vangnet voor onze inwoners,” zegt Van Ballegooijen. “De vrijwilligers die hier werken maken echt het verschil.”

Tot voor kort was de voedselbank gevestigd aan de Landtong in de wijk Groenlaan. Daar moest de voedselbank echter weg vanwege nieuwbouwplannen.

PRAKTISCHE INDELING

De nieuwe locatie ligt op loopafstand van de sneltram. Medewerkers konden er zelf een nieuwe indeling maken, die praktischer is dan op de oude locatie. Laden en lossen is ook makkelijker vanwege overhead-deuren in het pand. Voor de huisvesting op de nieuwe locatie verstrekt de gemeente een jaarlijkse extra subsidie.

VOEDSELPAKKETTEN

Met vijftig enthousiaste vrijwilligers zorgt de voedselbank ervoor dat 140 gezinnen iedere week met een voedselpakket een aanvulling krijgen op de boodschappen die ze zelf doen. Hiermee ondersteunt de organisatie  ruim 400 mensen. De voedselpakketten bevatten naast houdbare producten vers groente en fruit.

OPEN DAG

De voedselbank houdt op zaterdag 18 november van 14.00 uur tot 16.00 uur open dag voor belangstellenden op de nieuwe locatie aan Bouwerij 102.

De openingstijden van de voedselbank zijn ook na de verhuizing ongewijzigd. Iedere woensdag van 9.00 tot 12.00 uur: inbreng van donaties, van 13.00 tot 14.00 uur: open inloop voor nieuwe cliënten en van 14.00 tot 16.00 uur: uitgifte van voedselpakketten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie