Burgemeester Tjapko Poppens en JOGG-regisseur Sven Kuit ontbijten met leerlingen van de Piet Hein school.
Burgemeester Tjapko Poppens en JOGG-regisseur Sven Kuit ontbijten met leerlingen van de Piet Hein school. Gemeente Amstelveen

Burgemeester Amstelveen ontbijt met leerlingen Piet Hein school

12 oktober 2023 om 10:03 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Leerlingen van groep 7A van openbare basisschool ‘Piet Hein’ hebben woensdag in het raadhuis ontbeten met burgemeester Tjapko Poppens. Dat gebeurde in het kader van het Burgemeestersontbijt. Dat is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat aandacht vraagt voor het welzijn en de gezondheid van Nederlandse kinderen. Het blijkt dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft van belang.

“We willen dat kinderen jong goede gewoonten aanleren, zoals gezond ontbijten voor je naar school gaat. Ik ben veel te weten gekomen over de ontbijtgewoontes van deze klas. Gelukkig ontbijten ze allemaal en begrijpen ze ook waarom dat belangrijk is,” zei de burgemeester na afloop. Tijdens het ontbijt kwamen ook allerlei andere onderwerpen aan de orde zoals waarom het leuk is om burgemeester te zijn, wat de burgemeester zelf ontbijt en of hij thuis ook de ambtsketen draagt.

Het ontbijtpakket werd ook dit jaar aangeboden door de productpartners van het Nationaal Schoolontbijt en gesteund door het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

GOEDE GEWOONTES STIMULEREN

Amstelveen is sinds september een JOGG-gemeente. JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd zodat ze structureel gezonder opgroeien. Het hele netwerk rondom een kind draagt daaraan bij zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeenten. JOGG Amstelveen wil goede gewoontes stimuleren zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen. Zo deed JOGG-regisseur Sven Kuit op de Kraanwaterdag een quiz over suiker in drankjes met kinderen (water 0 suikerklontjes appelsap 5) en deelde waterflessen uit aan kinderen.

Gezonde ontbijttips zijn hier te vinden.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie