Wethouder Marijn van Ballegooijen toont het behaalde certificaat met Dirma Nagelhout (Coördinator Taalhuis Amstelland) en vrijwilligers van het Taalhuis.
Wethouder Marijn van Ballegooijen toont het behaalde certificaat met Dirma Nagelhout (Coördinator Taalhuis Amstelland) en vrijwilligers van het Taalhuis. Taalhuis Amstelland

Taalhuis Amstelland krijgt certificaat voor kwaliteit: ‘Kroon op het goede werk’

15 september 2023 om 15:31 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het Taalhuis Amstelland heeft een belangrijk officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de CBCT,een onafhankelijk certificeringsorganisatie voor bibliotheekwerk, cultuur en taal. Het Taalhuishelpt volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Met het certificaat laten zij ziendat zij voldoen aan belangrijke kwaliteitsnormen. Donderdag 14 september onthulde wethouder Marijn van Ballegooijen het officiële certificaat en de oorkonde onder toeziend oog van onder anderen leden van de Stuurgroep Laaggeletterdheid, het Taalhuisteam, vrijwilligers van het taalcafé en de leeskringen.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe de vrijwilligers zich inzetten om mensen te helpen de Nederlandse taal te leren”, aldus wethouder Van Ballegooijen, “Het Taalhuis vervult echt een belangrijke functie in Amstelveen en zorgt ervoor dat meer mensen kunnen meedoen in onze samenleving. De certificering is echt de kroon op het goede werk dat hier wordt verricht en bovendien welverdiend”.

DIKKE PLUIM VOOR ALLE PASSIE

Dirma Nagelhout, Coördinator Taalhuis Amstelland die het certificaat in ontvangst nam tijdens de feestelijke onthulling gaf aan erg blij te zijn met het certificaat. “Ik ben enorm trots op het team en iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Een dikke pluim voor alle passie en het enthousiasme waarmee gewerkt wordt. Natuurlijk was het af en toe best een lange weg met veel papierwerk en speciale voorwaarden. Maar het is gelukt! Het staat nu officieel op papier dat we kwalitatief goede taalcoaching, taalcafés en leeskringen hebben. Ook aan de gestelde normen qua beleid, producten,diensten en financiën voldoet het Taalhuis ruimschoots”.

Het Taalhuis Amstelland is een samenwerkingsorganisatie van de gemeente Amstelveen en Aalsmeer en diverse welzijnsorganisaties. Het Taalhuis is er voor alle volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal en gaat samen met hen op zoek naar de juiste taalvraag. 

Met het certificaat heeft Taalhuis Amstelland de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Het Taalhuis is altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Wie interesse heft kan contact opnamen via: dnagelhout@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl of  020-545.5578 (tijdens openingsuren dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot  16.00 uur.

Voor vrijwilligerswerk met kinderen kan contact opgenomen worden met de coördinator van de Taalvijver via detaalvijver@wereldbuur.nu. Wie voor wil lezen bij kinderen thuis, kan conatct opnemen met de VoorleesExpress via amstelland@voorleesexpress.nl


Wethouder Van Ballegooijen en coördinator Dirma Nagelhout met het behaalde certificaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie