Burgemeester Poppens deelt fruit uit aan leerlingen van de Westwjizer. Achter hen JOGG-regisseur Sven Kuit  en JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek (rechts) met het JOGG-plaatsnaambord.
Burgemeester Poppens deelt fruit uit aan leerlingen van de Westwjizer. Achter hen JOGG-regisseur Sven Kuit en JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek (rechts) met het JOGG-plaatsnaambord. Gemeente Amstelveen

Fruit voor leerlingen De Westwijzer bij start ‘Jongeren op Gezond Gewicht’

7 september 2023 om 14:54 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is vandaag van start gegaan in Amstelveen. Burgemeester Tjapko Poppens deelde bij die gelegenheid fruit uit aan scholieren van basisschool de Westwijzer in Westwijk/Bovenkerk. De burgemeester ontving zelf het JOGG-plaatsnaambord van JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek. Amstelveen mag zich vanaf nu officieel JOGG-gemeente noemen.

“Kinderen hebben de toekomst en het is belangrijk dat dit een gezonde toekomst is. Daarom ondersteunt de gemeente het JOGG-programma dat kinderen een gezonde leefomgeving wil bieden en aandacht vraagt voor goede gewoonten, zoals gezond eten en voldoende bewegen. Daar maken we ons de komende jaren in Amstelveen sterk voor,” kondigde burgemeester Poppens aan.

JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd zodat ze structureel gezonder opgroeien. Het hele netwerk rondom een kind draagt daar aan bij zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeenten. JOGG Amstelveen wil goede gewoontes stimuleren zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen. Sven Kuit is de JOGG-regisseur in Amstelveen, waar hij de verschillende acties en initiatieven gaat coördineren. Zo sluit JOGG Amstelveen aan bij diverse Nationale projecten, zoals bijvoorbeeld de Drinkwaterdag, Groente- en Fruitdag en Nationale Boomfeestdag.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie