Wethouder Frank Berkhout (midden achter met witte blouse) bezoekt de workshop kickboksen van het Kangoeroe KIK zomerprogramma.
Wethouder Frank Berkhout (midden achter met witte blouse) bezoekt de workshop kickboksen van het Kangoeroe KIK zomerprogramma. Gemeente Amstelveen

Tweehonderd scholieren doen mee aan zomerprogramma Kangoeroe KIK

4 augustus 2023 om 10:01 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Tweehonderd basisschoolkinderen doen van 31 juli tot en met 10 augustus mee aan het zomerprogramma Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind). Er worden op vier locaties in Amstelveen verschillende actieve en creatieve workshops aangeboden zoals als kickboksen, robotica, techniek, dans en beeldende vorming. De kinderen werken in vier dagen toe naar een einddoel.

Wethouder Frank Berkhout (Jeugd) sprak met een aantal deelnemende kinderen in wijkcentrum Westend. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind in de zomervakantie een leuke sociale activiteit kan doen. Niet iedereen kan op zomerkamp of op vakantie. Daarom voert Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind) dit zomerprogramma uit. Tijdens verschillende workshops leren de kinderen echt nieuwe vaardigheden. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier ze hebben met elkaar en met de aangeboden workshops.”

Het zomerprogramma vindt van 31 juli tot 3 augustus en van 7 tot 10 augustus plaats in basisschool De Horizon, wijkcentrum Westend, ontmoetingscentrum De Meent en middelbare school Panta Rhei. In totaal doen 200 kinderen mee, die hiervoor door hun eigen basisschool zijn uitgenodigd.

Kangoeroe KIK is de naam van het naschoolse activiteitenprogramma dat afgelopen jaren plaatsvond op een aantal basisscholen in Amstelveen. Het programma, betaald uit de gemeentelijke NPO-gelden, werd na corona ingezet om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te versterken die een extra steuntje in de rug nodig hadden. Het zomerprogramma is vanuit deze gedachte en deze groep kinderen opgezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie