De Rembrandtweg.
De Rembrandtweg. Gemeente Amstelveen

Tentoonstelling Amstelveen door de lens van bewoners

21 juli 2023 om 17:11 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Vanaf woensdag 26 juli is de tentoonstelling “Amstelveen door de lens van bewoners” te zien in belevingscentrum Amstelveen Inzicht. Een tentoonstelling van historische foto’s van het Stadshart en de A9, aangeleverd door Amstelveense inwoners. Het betreft een unieke verzameling foto’s van het tijdbeeld van de afgelopen 60 jaar.

De tentoonstelling geeft een divers beeld van de periode voordat het Stadshart werd gebouwd. Historische beelden van Plein 1960 en het gebied waar de huidige A9 nu verbreed en verdiept wordt aangelegd. Veel elementen van toen zijn anno 2023 nog terug te vinden in het huidige straatbeeld. Toch is er veel veranderd in de loop der jaren. De foto’s van de tentoonstelling zijn aangeleverd door diverse Amstelveners die toentertijd hobbymatig alle ontwikkelingen in Amstelveen op de gevoelige plaat zetten.

De tentoonstelling is van 26 juli tot 1 september te bezoeken van woensdag tot en met vrijdag van 12.00-17.00 uur in Belevingscentrum Amstelveen Inzicht. Naast de tentoonstelling is in Belevingscentrum Amstelveen Inzicht veel informatie te vinden over toekomstige ontwikkelingen in het Stadshart en van de A9.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie