Goed voor Amstelveen pleitte voor een integrale aanpak om eenzaamheid en depressiviteit bij jongeren tegen te gaan.
Goed voor Amstelveen pleitte voor een integrale aanpak om eenzaamheid en depressiviteit bij jongeren tegen te gaan. Pixabay

Meer aandacht voor preventie depressiviteit bij jongeren in Amstelveen

23 juni 2023 om 10:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente gaat meer doen aan preventie van depressiviteit bij jongeren. De raad nam hiertoe woensdagavond een motie aan van Goed voor Amstelveen (GVA). Veel jongeren hebben last van depressieve gevoelens, zo blijkt uit diverse bronnen. Amstelveense cijfers werden woensdag niet genoemd, maar landelijk heeft één op de vijf jongeren zulke gevoelens, en één op 22 jongeren heeft behandeling nodig. 

Volgens GVA-fractieleider Jacqueline Höcker doet de gemeente nu onvoldoende aan het voorkomen hiervan. Zij pleitte daarom voor een integrale aanpak om eenzaamheid en depressiviteit bij jongeren tegen te gaan. Dat moet volgens een wijkgerichte aanpak samen met ouders, de jongeren zelf, natuur-, sport- en cultuurinstellingen, scholen, huisartsen, jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, wijkambtenaren en familie. 

Wethouder Marijn van Ballegooijen reageerde positief op de GVA-motie. Hij zei wel dat er al plannen waren om dit probleem meer aandacht te geven. “Overigens hebben we op dit moment al een behoorlijk integrale aanpak,” zei hij, “maar mogelijk kunnen wij daar nog andere dingen aan toevoegen.” Hierop vroeg Michel Becker (Actief voor Amstelveen) zich af of de motie niet overbodig was. Zijn fractie, alsmede CDA en BVNL stemden tegen. Aldus werd de motie aangenomen met 33 stemmen voor en vier tegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie