Het Indiase Diwali Festival in Stadshart Amstelveen trekt jaarlijks veel  bezoekers.
Het Indiase Diwali Festival in Stadshart Amstelveen trekt jaarlijks veel bezoekers. Archief BDU

Raad wil plan voor aanpak knelpunten die door groei aantal expats ontstaan

26 mei 2023 om 14:44 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeenteraad wil duidelijkheid over de voor- en nadelen van het nog altijd groeiende aantal expats, inwoners van buitenlandse afkomst, in Amstelveen. Ook vraagt de raad om een plan voor het aanpakken van aandachts- en knelpunten die door hun komst in toenemende mate ontstaan. De raad nam woensdag unaniem een motie aan van de VVD waarin hierom werd gevraagd. 

In de motie wordt voorgesteld klankbordgroepen te vormen met inwoners, onderwijsinstellingen, sport- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en (internationale) bedrijven. De motie vroeg ook om te komen met een voorstel om de ‘internationals’ meer te betrekken bij zaken als ouderparticipatie op scholen, vrijwilligerswerk en buurtinitiatieven. Dat gebeurt momenteel naar het oordeel van de raad te weinig. Doel is een warm welkom voor internationals en meer sociale cohesie. 

De raad vroeg ook om te kijken naar aansluiting bij Amstelveen Connect, een netwerk van organisaties op gebieden als onderwijs, cultuur, sport en bewonersgroepen, alsmede Participe en de Vrijwilligerscentrale. De motie werd ingediend naar aanleiding van een door de raad aangenomen voorstel van het college om het gemeentelijke internationale beleid te herijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie