Alleenwonende ouderen werden in bistro Nice in het sport-partycentrum De Kegel getrakteerd op een aangeklede ‘High Coffee’ brunch.
Alleenwonende ouderen werden in bistro Nice in het sport-partycentrum De Kegel getrakteerd op een aangeklede ‘High Coffee’ brunch. Lions-Mingle Amstelveen

Lionsclub Mingle brengt Amstelveense alleenwonende ouderen in paassfeer

27 maart 2023 om 16:08 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Amstelveense Lionsclub Mingle heeft dertig zelfstandig wonenden ouderen in Amstelveen getrakteerd op een aangeklede ‘HighCoffee’ brunch in bistro Nice in sport-partycentrum De Kegel. De genodigden werden thuis opgehaald door de Lions en druppelden rond 11.00 uur binnen. Ze werden hartelijk aan de deur ontvangen. De jassen, sjaals en mutsen werden aan de kapstok gehagen en de rollators voorzien van de gebruikersnaam, netjes geparkeerd in een hoekje van de garderobe. 

In totaal waren er 30 zelfstandig wonende ouderen,  die gehoor hadden gegeven aan deuitnodiging. Na een hartelijk welkomstwoord door voorzitter Wilma Schoonderbeek van de Lionsclub Mingle deden de ouderen zich te goed aan de koffie en gebak aan de met paaseitjes en -haasjes versierde tafels.

Mark Wijngaarde gaf vervolgens een korte introductie over de wereldwijde Lions-organisatie met circa 1,5 miljoen leden en de Goede DoelenLions acties die in binnen- en buitenland worden gedaan. Natuurlijk werden ook enkele acties die door Mingle zijn uitegvoerd belicht, zoals het inzamelen van duurzame voedselproducten en van Douwe Egberts-koffiepunten voor de Voedselbank, de Oud Geldactie ten behoeve van staar- en overige oogoperaties in Derde Wereldlanden, het verzamelen van gebruikte kinderboeken voor hergebruik door kinderen uit minderbedeelde gezinnen en niet te vergeten de muzikale middag in Schouwburg Amstelveen waarmee ouderen hun mantelzorgers kinden bedanken. 

Rond het middaguur verraste Gijs Leegwater de aanwezigen met een potpourri van typische Amsterdamse liedjes op zijn accordeon. Koos van Buuren nam al zingend het voortouw nam en de aanwezigen zongen mee.  

Na het nuttigen van de rijkelijk belegde sandwiches vergezeld met een drankje, werden  de gasten,tevreden en voldaan, met een zakje paaseitjes weer door hun Lion-chauffeurs veilig en wel naar huis gebracht. Allen kunnen terugkijken op een geslaagde High Coffee EasterBrunch. 

Wie interesse heeft in de Lions kan een e-mail sturen naar: amstelveen.mingle@lions.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie