Kinderburgemeester Lode deelde samen met wethouder Floor Gordon en museumdirecteur Marieke Uildriks de prijzen uit. Die vier winnaars zijn Summer, Loïs, Jayden van de Karel Eykman, Thijs van de Triangel, Florine van de Rembrandt en Zoé van de Westwijzer.
Kinderburgemeester Lode deelde samen met wethouder Floor Gordon en museumdirecteur Marieke Uildriks de prijzen uit. Die vier winnaars zijn Summer, Loïs, Jayden van de Karel Eykman, Thijs van de Triangel, Florine van de Rembrandt en Zoé van de Westwijzer. Foto: Kim Cerrone

Beste ‘elfjes’ van Amstelveense scholieren te zien in Museum JAN

18 maart 2023 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Onder het motto ‘Wees jezelf, scoor een elf’ hebben kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Amstelveen meegedaan aan een wedstrijd waarbij een elfje (gedichtje bestaande uit 11 woorden) gemaakt moest worden. De beste elfjes zijn nu te zien in Museum JAN op de eerste verdieping. De expositie is georganiseerd door de kinderraad van Amstelveen en Museum JAN. 

De kinderraad, het museum en de gemeente Amstelveen vinden het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn. Ook als je er anders uitziet, iets anders gelooft, je anders kleedt of ergens anders van houdt. In dat kader werd de wedstrijd in het maken van een ‘elfje´’gehouden. Een van de winnende teksten luidt; ‘ik ben mooi, ik blijf mezelf; geen masker op, maar af’.

Kinderburgemeester Lode deelde samen met wethouder Floor Gordon en museumdirecteur Marieke Uildriks de prijzen uit. Die vier winnaars zijn Summer, Loïs en Jayden van de Karel Eykman, Thijs van de Triangel, Florine van brede school Rembrandt en Zoé van de Westwijzer. Ze hebben een workshop verdiend bij Museum JAN voor hun hele klas.

Museumbezoekers die het ook belangrijk vinden dat ieder kind zichzelf kan zijn, kunnen een eigen elfje schrijven of een tekening maken in Museum JAN aan Dorpsstraat 50 in Amstelveen.


De winnende ‘elfjes´ - Foto: Kim Cerrone

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie