De verkoop van St. Urbanuschocolade voor herbouw van de door brand verwoeste Urbanuskerk ging vier jaar gelden van start.
De verkoop van St. Urbanuschocolade voor herbouw van de door brand verwoeste Urbanuskerk ging vier jaar gelden van start. Vrienden van Urbanus

Verkoop St. Urbanus-chocolade bracht 140.000 euro op voor herstel kerk

6 maart 2023 om 10:39 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De laatste verkoopactie van St. Urbanus Chocolade voor herstel van de door brand verwoeste Bovenkerse Urbanuskerk is van start gegaan. De online actie loopt nog tot de dinsdag na Pasen (11 april). De verkoop van chocolade voor herbouw van de kerk begon vier jaar geleden. In die periode werden circa 35.000 repen verkocht en werden er 15 verschillende acties georganiseerd. De verkopen en acties brachten netto 140.000 euro op. De gelden zijn overgemaakt aan de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus die voor een goede besteding van de opbrengst zorgt. 

De bedenkers van de St Urbanus Chocolade-actie (Edwin Barentsen en Chris van den Helder) lanceren nu de laatste actie. Wie twee St. Urbanus Chocolade-repen koopt in de online chocoladewinkel koopt, krijgt daar gratis paaseitjes bij. Twee dikke repen (in de smaken van melk, wit, puur en karamel & zeezout) en een zakje paaseitjes met feestelijke paasstrik kosten 10 euro. Deze worden in feestelijke duoverpakking van 500 gram gratis thuisbezorgd in Bovenkerk, Aalsmeer, Kudelstaart, Nes aan de Amstel en Ouderkerk. Een bestelling kan ook gemaild worden naar Chocolade@helponsuitdebrand.com

De Urbanuskerk in Bovenkerk werd op 15 september 2018 grotendeels door brand verwoest. Daarna gingen diverse acties, zoals de verkoop van St. Urbanus Chocolade, van start om herbouw van de kerk mogelijk maken. De restauratie is inmiddels al vergevorderd. De opbrengst van de verkoop van de chocoladerepen is vorig jaar onder meer gebruikt voor aanschaf van led-verlichting aan de buitenzijde van kerktoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie