Mevrouw wordt opgehaald bij verzorgingshuis door chauffeur van ANWB Automaatje.
Mevrouw wordt opgehaald bij verzorgingshuis door chauffeur van ANWB Automaatje. Bertel Kolthof

ANWB AutoMaatje start in februari voor minder mobiele inwoners Amstelveen

27 januari 2023 om 16:25 Maatschappelijk

AMSTELVEEN ANWB Automaatje is vanaf 1 februari actief in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. De vrijwillige chauffeur ontvangt van de passagier een vergoeding voor de rit (35 cent per kilometer).

Ook in Amstelveen zijn er veel mensen minder mobiel die voor vervoer afhankelijk van anderen zijn. De afstand tot de bushalte kan te groot zijn, of misschien is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of een arm te bieden tijdens het lopen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of het bezoek aan een partner in het verzorgingstehuis kan dan al een hele opgave zijn. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit gaan dan zij willen. ANWB AutoMaatje Amstelveen kan hiervoor een oplossing bieden.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan eten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

Vanaf 1 februari is AutoMaatje Amstelveen actief. Wie meer wil weten over ANWB AutoMaatje of mee wil doen als deelnemer of vrijwilliger kan contact opnemen via automaatje-amstelveen@participe.nu of 020-543.0458. Meer informatie staat ook op participe-amstelland.nu/anwb-automaatje

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie