Een Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam.
Een Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam. Iris Duvekot

Komende zomer voor het eerst Buurtcamping in Amstelveen in Middenhoven

20 januari 2023 om 12:14 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Stichting De Buurt wil komende zomer voor het eerst een Buurtcamping in Amstelveen houden. Park Middenhoven wordt dan drie dagen lang omgetoverd tot een gezellige camping die wordt bewoond door alle groepen mensen die de buurt rijk is. Zij kunnen elkaar daar in een ontspannen sfeer ontmoeten. De Buurtcamping wordt gehouden in het eerste weekend van de zomervakantie. Om dit te kunnen organiseren is de stichting op zoek naar gedreven buurtbewoners met hart voor de buurt. Op dinsdagavond 7 februari wordt er een online informatiebijeenkomst gehouden voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wilt weten. 

De eerste Buurtcamping vond in 2013 plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Het initiatief kreeg al snel navolging. In 2019 (voor de coronaperiode) waren er maar liefst 35 Buurtcampings door heel Nederland. Buurtbewoners bouwen de camping samen op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen minivakantie hun buren beter kennen. 

VERBINDEN

‘Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven, is dat van belang,’ aldus stichting De Buurt. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima, zodat ook zij kunnen genieten van een zorgeloze mini-vakantie. 

INFORMATIEBIJEENKOMST

De Buurtcamping en twee bewoners zoeken enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Amstelveen die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt en zo het team te versterken. De Buurt houdt op dinsdagavond 7 februari om 19.30 een online informatiebijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wil weten.  

Aanmelden hiervoor kan bij Anke van Hage via: anke@debuurtcamping.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie