Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen  met vrijwilligers van de Voedselbank.
Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen met vrijwilligers van de Voedselbank. Gemeente Amstelveen

Gemeente bedankt vrijwilligers Voedselbank Amstelveen

7 december 2022 om 16:06 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen hebben vandaag de vrijwilligers van de Voedselbank in het zonnetje gezet. De twee gemeentebestuurders bedankten de medewerkers voor hun inzet op de Nationale Vrijwilligersdag. “De Voedselbank vervult een belangrijke functie in Amstelveen, vooral in deze tijd.” zegt burgemeester Poppens.

Vanwege de komende feestdagen brachten de burgemeester en wethouder een doos kerstballen mee, als kleine attentie voor de vrijwilligers en om in de pakketten te doen. Het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van de Voedselbank is gestegen, van honderd in september 2022, tot meer dan 130 nu. Ook zijn er minder giften waardoor de Voedselbank meer moet inkopen. 

“Het is belangrijk dat het aanbod op peil blijft,” zegt wethouder Van Ballegooijen. “Want steeds meer mensen hebben moeite de eindjes aan elkaar vast te knopen.” 

De Voedselbank heeft recent 10.000 euro extra subsidie gekregen om de extra huishoudens die een beroep op de hulporganisatie doen, op te kunnen vangen. Ook wordt er extra aandacht besteed aan verse producten zoals groente en fruit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie