Afbeelding
Pixabay

Lancering van nieuwe website voor minima in Amstelveen

25 november 2022 om 15:27 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Op het Keizer Karel College wordt donderdag 1 december een nieuwe website voor minima in Amstelveen gelanceerd (amstelveense-minima.nl) gelanceerd. Het gaat volgens de initiatiefnemers om een toegankelijke en kleurrijke website die waardevolle informatie gaat bieden voor Amstelveners die rond de armoedegrens leven of zorgen hebben over hun inkomen.

Uit recent onderzoek van de Rekenkamercommissie Amstelveen blijkt dat veel minima in Amstelveen geen gebruik maken van toeslagen, subsidies en andere regelingen waar ze wel recht op hebben. Het is voor de gemeente lastig om deze doelgroepen goed in beeld te krijgen en voor de minima is het  moeilijk om de juiste wegen te vinden. Dit komt door soms onvolledige of moeilijk te vinden informatie van de gemeente en andere overheidsinstanties. Dat geldt zeker voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn. De nieuwe website moet volgens de initiatiefnemers in deze lacune voorzien.

ONTWERP VAN KKC-LEERLINGEN De website is ontworpen en gebouwd door de Amstelveense VWO-scholieren Sem Giesbers (14) en Pieter Meeuwse (13) van het Keizer Karel College. Zij zitten in klas 2 van het Technasium en hebben deze opdracht uitgevoerd voor het vak Onderzoek en Ontwikkeling.

Via de buurtapp Nextdoor kwam het tweetal in contact met Wil Roode. De Amstelveense wilde graag een nieuwe, toegankelijke website opzetten voor inwoners van Amstelveen met een minimuminkomen. Voorbeelden zijn mensen met een bijstands- of WIA-uitkering, AOW’ers en statushouders.
Wil Roode is zeer bekend met de problemen waarop minima dagelijks stuiten. De oud-politierechercheur is bestuurslid en intaker van de Voedselbank Amstelveen en FNV-kaderlid (afdeling Groot-Amsterdam) van de Landelijke Werkgroep Uitkeringsgerechtigden. Ook als lid van de Cliëntenraad Minima en de Participatieraad Sociaal Domein, burgerraadslid en medewerker van de SP Hulpdienst heeft zij zich altijd ingezet voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Bij de opzet en het invullen van de nieuwe website krijgt Wil Roode hulp van Bart Stam uit Amstelveen. Hij is oud-journalist van onder andere de Arnhemsche Courant en de vaktijdschriften Technisch Weekblad, Maritiem Nederland, Zeehavens Amsterdam, Schaakmagazine en Cobouw.

DAGELIJKS NIEUWSBERICHTEN De nieuwe website zal vanaf 1 december dagelijks nieuwsberichten plaatsen met belangrijke en nuttige informatie. Daarbij gaat om zaken als de nieuwe participatiewet, het aanvragen van toeslagen of hulp bij de hoge energiekosten. Er zijn handige links naar bijvoorbeeld de gemeente Amstelveen, de Voedselbank en de Kledingbank. Ook zijn er blogs en video’s te vinden op de site www.amstelveense-minima.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie