Bemiddelaars begeleiden gesprekken tussen buren.
Bemiddelaars begeleiden gesprekken tussen buren. Pixabay

BeterBuren bemiddelt bij meer dan 100 meldingen per jaar in Amstelveen

13 september 2022 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN BeterBuren buurtbemiddeling werkt sinds 2004 in Amstelveen om buren te ondersteunen die met elkaar hun burenprobleem willen oplossen. De organisatie behandelt op deze manier meer dan 100 meldingen per jaar in Amstelveen.

Speciaal getrainde buurtbemiddelaars helpen gratis buren om in gesprek te gaan om oplossingen te vinden. Dit doen zij op een onpartijdige en vertrouwelijke manier. De bedoeling is dat buren aan elkaar duidelijk kunnen maken wat voor hen het probleem is en dat zij samen afspraken maken waarmee het probleem opgelost of verminderd kan worden. De bemiddelaars begeleiden dit gesprek. 

 “Wij werken met een team van 26 onbetaalde krachten die naar de buren toe gaan om voor hen deze gesprekken te organiseren en begeleiden,” vertelt coördinator Mireille van Hecke. “Iedere bemiddelaar heeft een landelijk erkende training gevolgd, zodat we weten dat we een goede kwaliteit leveren.’

BeterBuren voert het Plus-certificaat, uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. “Onze stichting voldoet daarmee aan de hoogste eisen die gesteld worden aan buurtbemiddelingsbureaus,” stelt Van Hecke.

Als mensen er samen niet uitkomen, kan een beroep worden gedaan op buurtbemiddeling. “Hoe eerder men bij ons komt, hoe groter de kans van slagen. Maar ook bij problemen die al langer spelen zien we verbetering als buren met ons erbij samen praten. We krijgen meldingen over geluidsoverlast, gluren, overlast gevende huisdieren, rommel, problemen rondom tuinen en andere zaken die tot burenruzies leiden. Ook voor tips hoe je buren het beste kan aanspreken over overlast, kunnen mensen bellen. Dat geldt ook voor wie twijfelt of buurtbemiddeling kan helpen. BeterBuren is op werkdagen bereikbaar via 085-9022,810, of per via -email: info@beterburen.nl of de website: beterburen.nl

BeterBuren geeft als tip om burenoverlast te kunnen verminderen of op te lossen onder meer: Houd rekening met elkaar en behandel elkaar zoals u zelf behandeld wilt worden. Verder adviseert de organisatie om de zake zo te bespreken dat beide partijen zich er goed bij kunnen voelen. dat beidt volgens BeterBuren de grootste kans op verbetering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie