De affiche van de actie 'Op een lege maag kun je niet leren' van de Voedselbanken.
De affiche van de actie 'Op een lege maag kun je niet leren' van de Voedselbanken. Aangeleverd

VVD dringt aan op aanpak van armoede onder kinderen in Amstelveen

5 september 2022 om 13:02 Maatschappelijk

AMSTELVEEN  VVD Amstelveen heeft bij B en W om extra aandacht gevraagd voor de aanpak van armoede onder kinderen in de gemeente. De partij vraagt het college om met concrete voorstellen aan de gemeenteraad te komen die moeten zorgen voor vermindering en liefst het verdwijnen van armoede met name onder kinderen

Afgelopen weekend organiseerde de Voedselbank Amstelveen een inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Volgens deze organisatie blijken steeds meer kinderen voor een voedzaam ontbijt aangewezen op de Voedselbank. De VVD-fractie steunt deze actie en is bezorgd over de situatie van deze kinderen. ‘De Voedselbank is een vangnet maar de structurele oplossing moet vanuit de samenleving en dus de politiek komen,” stelt de VVD-fractie. De partij heeft de kwestie via vragen aan het college aan de orde gesteld.

De VVD wil onder meer weten hoeveel kinderen in Amstelveen in armoede leven en of bekend is hoeveel kinderen er, incidenteel of structureel, zonder ontbijt naar school gaan. Ook vraagt de partij welke regelingen de gemeente kent om specifiek deze groep kinderen te ondersteunen. De VVD wil daarbij ook weten welke ontwikkeling in deze cijfers te zien is; maken meer of minder kinderen gebruik van bijvoorbeeld de computerregeling, de zwemmogelijkheden en de Amstelveenpas? Verder wil de partij graag informatie over hoeveel kinderen gebruikmaken van (armoede)regelingen van bijvoorbeeld de Amstelveense sportverenigingen. De VVD wil ook weten of de huidige regelingen effectief zijn en of hiermee de juiste groepen bereikt worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie