Burgemeester Tjapko Poppens spreek de vrijwilligers toe tijdens de zomerborrel van Stichting Wereldbuur.
Burgemeester Tjapko Poppens spreek de vrijwilligers toe tijdens de zomerborrel van Stichting Wereldbuur. Ria Mesman

Burgemeester Poppens bedankt taalvrijwilligers van Stichting Wereldbuur

28 juni 2022 om 09:20 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft de vrijwilligers van de Stichting Wereldbuur bedankt voor hun inzet en betrokkenheid. Hij deed dat donderdagmiddag tijdens de zomerborrel van de organisatie in Bibliotheek Stadsplein.  Veel vrijwilligers zijn naar de zomerborrel van de Stichting Wereldbuur gekomen. De burgemeester liet weten blij te zijn met het werk van Wereldbuur. De stichting heeft tot doel het helpen van volwassenen en kinderen met de Nederlandse taal.

Zo zijn er vrijwilligers die Taalcoach zijn en samen met een taalmaatje Nederlands oefenen. Vaak doen ze dit in de bibliotheek. Ook is er het project De Taalvijver. Vrijwilligers helpen kinderen van de basisschool met de Nederlandse taal. Dat gebeurt op speelse wijze, met taalspelletjes, door samen te lezen en vooral veel te praten samen.

Daarnaast zijn er nog de vrijwilligers van de VoorleesExpress. Zij helpen kinderen met een taalachterstand op eenzelfde manier als de Taalvijver. Maar dan bij de gezinnen thuis, want zo leren ouders ook hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen bij hun taalontwikkeling.

Wie ook vrijwilliger wil worden bij Stichting Wereldbuur, kan contact opnemen met:
Taalcoaching 020-545.5578, VoorleesExpress 06-8296.9829 of De Taalvijver 06-5351.6663.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie