Burgemeester, Soroptimisten met vrouwen uit de wijk Randwijck.
Burgemeester, Soroptimisten met vrouwen uit de wijk Randwijck. Saskia van Rijn (Soroptimist)

ACTIE Orange The World gedragen door vrouwelijke vrijwilligers

Maatschappelijk Deel je nieuws

Soroptimisten Club Amsterdam – Zuid/Amstelveen en vrouwen uit de wijk Randwijck zijn op dit moment bezig een buitenbank te voorzien van een mozaïek: een Social Sofa Bank tegenover Villa Randwijck (buurtonderneming) op het (school)plein. Met deze bank vragen wij een blijvend aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes: de actie Orange The World. In mei is gestart om met maar liefst 16.000 mozaïeksteentjes de bank/sofa te versieren. Het mozaïek patroon op de bank/sofa bouwen we samen met andere vrouwen uit Randwijck op met als doel meer binding met elkaar te krijgen. En te spreken over ’Orange The World’.

De bank krijgt een prominente plek op het plein van villa Randwijck. Voor alle vrouwen en meisjes een blijvend monument om aandacht te vragen voor het onderwerp. Villa Randwijck die benaderd is voor hulp bij het maken van de sofa is een buurtonderneming, waar twee lokalen van de Sint Jozefschool zijn gehuisvest. Dat levert een leuke samenwerking op in het kader van vrouwenintegratie en wisselwerking met de kinderen daar.

Op maandag 28 november om 14:30 uur willen wij heel graag dat de burgermeester Tjapko Poppens de Social Sofa Bank met de wethouders Floor Gordon en Marlijn van Ballegooijen aanbieden aan Villa Randwijck voor op het (school) plein. De gemeente Amstelveen maakte het mogelijk om deze actie in het kader van Orange The World (het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes).

advertentie