Stenen beschilderen is een van de activiteiten van het inloophuis.
Stenen beschilderen is een van de activiteiten van het inloophuis. Aangeleverd

Inloophuis Amstelveen viert achtste verjaardag

13 juni 2022 om 07:40 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Acht jaar geleden kregen de organisatoren van het inloophuis bij buurtonderneming Villa Randwijck de gelegenheid om te starten met Inloophuis Amstelveen. Het inloophuis is een plek waar iedereen die in aanraking komt met kanker, welkom is. Niet alleen de patiënt zelf maar ook familieleden of vrienden zijn van harte welkom. Zondag 19 juni viert het inloophuis haar achtste verjaardag. 

De afgelopen jaren zijn er heel veel activiteiten georganiseerd: van gastsprekers tot bloemschikken en van bingo tot cupcakes versieren. Het inloophuis is iedere eerste en derde zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de tuinkamer van Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 in Amstelveen.
“De ervaring heeft ons geleerd dat de hele middag samen praten over de gevolgen van de behandelingen van kanker niet voor iedereen prettig is”, vertelt Shosha Lissauer initiatiefneemster van Inloophuis Amstelveen. “Door activiteiten te organiseren kunnen mensen bezig zijn en tegelijkertijd praten met iemand die in de buurt zit. Deze manier van verwerken doet de mensen goed. Praten met mensen die je begrijpen omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt geeft lucht.”

In het inloophuis zijn altijd twee vrijwilligers aanwezig die zelf ook ervaringsdeskundigen zijn. Voor wie geen zin heeft om mee te doen met een activiteit is er altijd ruimte om te praten. Alleen even een kopje koffie drinken kan ook. De activiteiten zijn altijd gratis, mede dankzij de vaak vrijwillige inzet van de gastsprekers en subsidie van de gemeente Amstelveen die het organiseren van workshops met wat lekkers erbij mogelijk maakt. Shosha benadrukt daarbij dat ze het werk zonder de hulp van alle vrijwilligers niet had kunnen doen.

Zondag 19 juni zullen wethouder Marijn van Ballegooijen en burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen aanwezig zijn bij de verjaardag van het inloophuis. Deze dag wordt gevierd met de traditionele verjaardagsbingo.
“Door corona hebben wij helaas de afgelopen twee jaar weinig mensen kunnen bereiken. Mocht u al een tijdje van plan zijn om te komen maar was de drempel tot nu toe nog net te hoog, kom dan de 19e juni even kijken en proeven van de warme sfeer”, aldus Shosha.

Neem voor meer informatie contact op via inloophuisaveen@gmail.com of bel 06-20420989.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie