Janna Molleman ontvangt de Zonnehuis Penning van jurylid Marylin Haimé.
Janna Molleman ontvangt de Zonnehuis Penning van jurylid Marylin Haimé. Zonnehuisgroep Amstelland

Zonnehuis Penning voor Amstelveense Janna Molleman

27 mei 2022 om 12:48 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Vrijwilliger Janna Molleman uit Amstelveen heeft op 24 mei een Zonnehuis Penning gekregen voor haar bijzondere inzet voor kwetsbare ouderen. De Zonnehuis Penningen worden jaarlijks toegekend aan mensen die belangeloos het verschil maken, met mooie initiatieven in de eigen gemeente.

Jurylid Marylin Haimé van de Raad van Ouderen lichtte toe waarom Janna Molleman de penning kreeg: “Samen literatuur lezen zet aan tot denken en zorgt voor het goede gesprek met elkaar: wekelijks bezoek jij met andere leesbegeleiders groepjes ouderen. Deze samenkomsten zijn verrijkend en verbindend.” Zij roemde de aanpak die is ontwikkeld door de ‘Culturele Apotheek’.

In totaal werden meer dan twintig genomineerden voorgedragen in de vier gemeenten waar Zonnehuisgroep Amstelland ouderenzorg biedt. De jury selecteerde vier kandidaten. Naast Janna Molleman ontvingen nog drie anderen een Zonnehuis Penning.

In De Ronde Venen was dat Marinus van den Berge die met BlijFFit ouderen in beweging houdt. Ook Hans Kraamer, Amsterdam Buitenveldert, kreeg een penning uitgereikt. Als taxichauffeur maakt hij het verschil voor deelnemers van het ontmoetingscentrum voor ouderen met dementie. Hij stelt er volgens de jury eer in deze kwetsbare groep blij te maken: creatief, initiatiefrijk en mensgericht.

De vierde penning werd toegekend aan Ingrid Strating, Ouder-Amstel. ‘Al jarenlang organiseert de Riki Stichting activiteiten om ontmoetingen tussen kwetsbare ouderen en kinderen te stimuleren: gezellige betekenisvolle momenten waar iedereen erg naar uitkijkt. De Zonnehuis Penning is een erkenning voor jouw bijzondere inzet,’ aldus de jury.

Volgens Thijs Houtappels, bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland, verdienen deze initiatieven navolging. “Het gaat om initiatieven die bijdragen aan de levenskwaliteit van ouderen, bijvoorbeeld door mooie momenten te creëren, te zorgen voor meer verbinding of een gevoel van veiligheid.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie