Afbeelding
Pixabay

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Noord-Holland

29 april 2022 om 11:32 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen. Voor deze zomer zoekt de organisatie nog nieuwe vakantiegezinnen in Noord-Holland voor kinderen uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

De kinderen komen uit gezinnen met sociale of financiële problemen, zij kunnen het goed gebruiken om even onbezorgd kind te kunnen zijn. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde vakantiekind uit, waardoor er een hechte band opgebouwd kan worden.
ONVERGETELIJK Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en wordt gezocht naar nieuwe vakantieouders in Noord-Holland. Wie het leuk lijkt om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer of wil helpen als vrijwilliger bij het organiseren van de reizen, kan kijken op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie