De eerste fiets die gedoneerd is.
De eerste fiets die gedoneerd is. Aangeleverd

Rijwielen welkom voor actie fiets voor een vluchteling

22 maart 2022 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Bewonerscommissie 2020 van Digna-Zeelandiahoeve voert actie om de in Amstelveen opgevangen vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. 

Zo werd er donderdag de maandelijkse koffie-ochtend gehouden. Deze keer was die voor het goede doel: Oekraïne. De koffie en thee werden aangeboden door Participe en de Dignasoes  door de Bewonerscommissie 2020. Bezoekers van de koffie-ochtend was gevraagd om een gift voor Oekraïne. De opbrengst van deze ochtend was 123 euro. Het geld gaat volledig richting Elena Nabatova (Participe) die de acties coördineert. Elena komt zelf het getroffen gebied en weet precies waar het geld het beste van pas komt.

Ook zet de Bewonerscommissie 2020 zich in om de vluchtelingen te voorzien van een fiets. Buurtbewoners die een fiets over hebben kunnen dat melden via mail: bcdignzeel2020@kpnmail.nl of telefonisch 020-3342776. De fiets wordt dan opgehaald. In de eerste vijf dagen van de actie werden al zes fietsen gedoneerd waaronder één vouwfiets en één elektrische damesfiets. De vluchtelingen zijn er blij mee.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie