De rekenkamercommissie onderzoekt de doelmatigheid van het lokale minimabeleid.
De rekenkamercommissie onderzoekt de doelmatigheid van het lokale minimabeleid. Pixabay

Rekenkamercommissie onderzoekt minimabeleid Amstelveen

15 maart 2022 om 15:13 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De rekenkamercommissie Amstelveen is een onderzoek gestart naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het gemeentelijk minimabeleid. Ook de rollen die de gemeenteraad en het college van B en W daarbij spelen worden onderzocht. Het onderzoeksrapport wordt naar verwachting komende zomer aan de gemeenteraad aangeboden.

In het onderzoek kijkt de rekenkamercommissie naar de doelstellingen van het Amstelveense minimabeleid en de regelingen die hier uit voortkomen. Er wordt onderzocht hoe de doelgroep van het minimabeleid eruit ziet en hoe deze doelgroep wordt bereikt.

Minima kunnen gebruikmaken van meerdere regelingen naast elkaar, Dat kan echter ongewenste effecten hebben, zoals het geen aanspraak meer kunnen maken op een andere regeling. Een belangrijke vraag is dan ook wat de gemeente dan precies doet om ongewenste effecten te voorkomen.

Als laatste wordt onderzocht wanneer en hoe de raad op een goede manier zijn kaderstellende en controlerende rol kan invullen over de uitvoering van het minimabeleid. Hierbij wordt ook aandacht besteed welke verbeteringen mogelijk zijn.Het onderzoek zal worden uitgevoerd door bureau BMC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie