Afbeelding
Pixabay

Lezing Dick Leurdijk over de ontwikkelingen in Oekraïne

16 maart 2022 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Dick Leurdijk geeft woensdag 23 maart om 20.00 uur in de Apostolische Kerk een lezing over de ontwikkelingen in Oekraïne. Deze lezing wordt georganiseerd door de Denkersclub Stadsdorp Elsrijk.

De Russische inval in de onafhankelijke voormalige deelstaat van de Sovjet-Unie Oekraïne heeft internationaal en nationaal voor veel beroering en verontwaardiging gezorgd. Het nieuws wordt dezer dagen volledig door het verloop van de oorlog, zo vlak bij ons in Europa, beheerst. De nu ontstane situatie roept veel vragen op, die zowel in de inleiding als bij de discussie aan de orde komen. Wat beweegt Poetin? Wat kunnen de NAVO en de Europese Unie nog doen? Dreigt er een derde wereldoorlog? Dreigt er een kernoorlog?

DICK LEURDIJK Dick Leurdijk is oud-medewerker van het Instituut Clingendael in Den Haag. Hij heeft veelvuldig commentaar geleverd op radio en tv bij internationale conflicten, zoals de inval van Irak in Koeweit,de burgeroorlogen in voormalig Joegoslavië en Kosovo, de gebeurtenissen op ‘9/11’ en Afghanistan.

De lezing is 23 maart om 20.00 uur in de Apostolische Kerk, Graaf Aelbrechtlaan 140. Iedereen is welkom. Toegang gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via denkersclubelsrijk@ziggo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie