Wethouder Marijn van Ballegooijen en Marian van den Hul, coördinator locatie Graaf Janlaan.
Wethouder Marijn van Ballegooijen en Marian van den Hul, coördinator locatie Graaf Janlaan. Gemeente Amstelveen

Wethouder Marijn van Ballegooijen bezoekt opvang economisch daklozen aan Graaf Janlaan

24 december 2021 om 16:05 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (zorg en welzijn) bezocht donderdag 23 december de opvang voor economisch daklozen aan de Graaf Janlaan. Hij ging in gesprek met de coördinator van de locatie Graaf Janlaan Marian van den Hul (RIBW K/AM). Zij gaf aan dat de inwoners die hier zitten echt tot rust kunnen komen. Maar zij gaf ook aan dat woningschaarste in deze regio een probleem blijft.

Namens het gemeentebestuur bracht de wethouder een nieuwjaarswens met een kleine attentie mee voor de 14 bewoners en de coördinatoren. Met dit kleine gebaar wil het gemeentebestuur mensen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. Ook bewoners van de andere locaties waar economisch daklozen opgevangen worden in Amstelveen, zoals aan de Boverkerkerweg, twee hotels en het Parentshouse ontvangen deze attentie. Deze opvanglocaties zijn onderdeel van nieuw beleid dat de gemeente samen met de Amstelland gemeente uitvoert.

Economische daklozen zijn mensen die hun woning kwijt zijn wegens een echtscheiding of hun baan hebben verloren en dus hun woning uit moeten. Omdat hier vaak geen opvang voor is, slapen ze bijvoorbeeld bij vrienden of familie op de bank.

Van Ballegooijen: “We wensen onze dakloze bewoners in het nieuwe jaar sterkte en alle goeds. De gemeente vangt inwoners op die vanwege allerlei redenen tussen wal en schip zijn geraakt wat betreft een woning. Door de toegenomen woningnood is hun leven heel onzeker. We zoeken met hen naar een nieuw thuis zodat het nieuwe jaar voor hen ook een nieuwe start kan zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie