Met de Amstelveenpas kunnen pashouders gebruikmaken van kortingen die bedrijven, sport- en culturele instellingen geven een mensen met weinig geld.
Met de Amstelveenpas kunnen pashouders gebruikmaken van kortingen die bedrijven, sport- en culturele instellingen geven een mensen met weinig geld. Gemeente Amstelveen

Amstelveenpas nu ook voor studerende ouders

11 december 2021 om 12:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen maakt het mogelijk dat studerende ouders met een laag inkomen de Amstelveenpas kunnen krijgen. Hiervoor heeft de gemeente de regels aangepast. Ook de publieksinformatie hierover is aangepast. Met de Amstelveenpas kunnen betreffende bewoners gebruikmaken van kortingen die bedrijven, sport- en culturele instellingen geven aan mensen met weinig geld.

“Volgens de regels konden studenten geen Amstelveenpas krijgen. Dus konden ook studerende ouders met een laag inkomen en klein vermogen en hun kinderen geen pas krijgen.  Veel van de kortingen gaan om een sportieve, culturele of spannende invulling van de vrije tijd. Het is belangrijk dat alle kinderen daaraan mee kunnen doen. Na deze wijziging kunnen studerende ouder(s) wel een Amstelveenpas krijgen. Daardoor kunnen zij en hun kinderen alsnog deelnemen aan diverse activiteiten en voor korting in aanmerking komen,” aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen):

In de praktijk kregen ouders die een studie doen en een laag inkomen en een klein vermogen hebben al de Amstelveenpas. Maar dit is met deze aanpassing nu ook echt geregeld. Het gaat om een kleine doelgroep. Daardoor blijven de kosten binnen het budget van de Amstelveenpas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie