Afbeelding
Aangeleverd

Kerstacties op het KKC voor mensen die in de kersttijd extra aandacht verdienen

8 december 2021 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het Keizer Karel College in Amstelveen is onderdeel van het UNESCO-scholennetwerk. Als UNESCO school ondersteunen het KKC de missie van UNESCO en draagt bij aan meer vrede en verdraagzaamheid. Vanuit deze gedachte heeft de UNESCO-leerlingencommissie ook dit jaar verschillende acties georganiseerd voor mensen die in de kersttijd extra aandacht verdienen.


KINDERBOEKENOp school worden boeken verzameld bestemd voor kinderen tussen de 3 - 12 jaar. Denk hierbij aan prentenboeken en/of (AVI) leesboeken. Tot en met 17 december kunnen leerlingen hun gebruikte (maar nette) kinderboek(en) tijdens de les inleveren bij de mentor. De UNESCO-leerlingencommissie zorgt dat de boeken een goede bestemming krijgen.

WRITE FOR RIGHTS Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht, ook op het KKC worden brieven geschreven. Deze brieven worden verstuurd naar politiek leiders die mensenrechten schenden. Doel is om hen onder druk te zetten om dit onrecht te stoppen. Ook geven de brieven de mensen voor wie de actie gevoerd wordt moed. In het verleden zijn reeds tientallen mensen vrijgelaten, werden rechtszaken heropend en kregen bedreigde mensen bescherming.

KERSTKAARTEN De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Daarom doet het Keizer Karel College mee aan de jaarlijkse kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Leerlingen schrijven verschillende kerstkaarten en sturen deze op naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat de kaarten terechtkomen bij ouderen die dit goed kunnen gebruiken.

Als UNESCO-school is het de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het KKC om leerlingen zich bewust te laten worden van hun plaats in de wereld en ze te begeleiden tot kansrijke en competente wereldburgers. De school wil met het onderwijs bereiken dat de leerlingen de wereld met een open en nieuwsgierige blik tegemoet treden. Deelname aan deze acties zal hier aan bijdragen, aldus de school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie