Impressie Hospice Amsteloever
Impressie Hospice Amsteloever Aangeleverd

Verkoop kerstbomen en kerststukken voor het goede doel

20 november 2021 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN In de kassen van het voormalig Life & Garden aan de Handweg 121 te Amstelveen worden vanaf zaterdag 27 november tot en met zondag 19 december uitsluitend voor het goede doel kerstbomen en kerststukken verkocht. De Lions Club Amstelveen verkoopt kerstbomen voor Hospice Amsteloever dat op het braakliggende terrein Lindenlaan 315 dient te komen. Helponsuitdebrand.com verkoopt kerststukken voor de herbouw van de St. Urbanuskerk. De verkoop is dagelijks: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondags van 11.00 tot 17.00 uur.

Het wordt dit jaar extra gezellig gemaakt bij Life & Garden met in de weekeinden livemuziek, workshops en optredens. Bij de gezellige kerstsfeer mag natuurlijk een warme chocomel of glühwein niet ontbreken. Bedrijven en instellingen kunnen contact opnemen met Chris van den Helder om een kerststuk als blikvanger te bestellen. Bel 06-27886966 of e-mail chocolade@helponsuitdebrand.com. Neem voor vragen over kerstbomen contact op met Paul Jongerius, telefoon 06-16418702.

HOSPICE AMSTELOEVER De Lions Club Amstelveen gaat deze kerst actie voeren voor het Hospice Amsteloever. Voor het hospice is veel geld nodig. Hospice Amsteloever gaat een zorgverblijf voor zes personen bieden. Deze liggen met een bezoekersgedeelte rondom een patio. Er wordt een intieme en lichte serene binnenwereld gerealiseerd, waarbij ook overzicht in het huis mogelijk is. Het hospice komt op het braakliggende gemeenteperceel (noordelijk deel) aan de Lindenlaan 315 (tussen het flatgebouw aan de William Boothlaan en het Augustinuspark). Dit is in 2016 vrijgekomen met de uitplaatsing van de 2e Amstelveense Montessorischool. Het terrein heeft een maatschappelijke bestemming. De gemeente is in gesprek met de initiatiefnemers van een medisch centrum en een hospice. Om beide initiatieven op elkaar af te stemmen, is voor de bouw een programma van eisen opgesteld. Dat beschrijft de uitgangspunten voor onder andere de architectuur, kapvormen, materiaalgebruik, parkeren (op eigen terrein) en de verkeersontsluiting.

HERBOUW ST. URBANUSKERK Helponsuitdebrand.com gaat actie voeren voor het herstel van de St. Urbanuskerk. Het rijksmonument van architect Pierre Cuypers is goed verzekerd en wordt opnieuw opgebouwd. Daarbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen die niet gedekt worden door de verzekeraar. Met de hulp van gulle gevers wordt getracht zes doelen te realiseren. Die worden in totaal begroot op 1.350.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie