Het team van Voedselbank Amstelveen.
Het team van Voedselbank Amstelveen. Eigen foto

Voedselbank ontvangt certificaat Voedselveiligheid

1 november 2021 om 15:50 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Voedselbank Amstelveen is op 6 oktober geïnspecteerd en behaalde voor het certificaat 95 punten. De Voedselbank voldoet daarmee aan ‘Waarborging Voedselveiligheid Nederlandse Voedselbanken’. Het is een bewijs voor de correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Voedselbank Amstelveen is de vrijwilligers dankbaar die dat mogelijk hebben gemaakt.

‘Voedselveiligheid vinden wij als voedselbank Amstelveen van het grootste belang’, meldt de organisatie. ‘Onze cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat het eten dat ze krijgen voedselveilig is.’ De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de voedselbanken in Nederland een document opgesteld, met richtlijnen waaraan zij moeten voldoen om veilig met voedsel te kunnen/mogen werken. Voedselbank Amstelveen werkt met een Handboek Voedselveiligheid dat gebaseerd is op de CBL Hygiëne Code. In dit handboek staat beschreven wat een voedselbank moet doen en laten om er zeker van te zijn dat er aantoonbaar voedselveilig gewerkt wordt.

Inspecteurs van de Houwers Groep inspecteren jaarlijks de voedselbanken. Voedselbanken die voldoende scoren komen in aanmerking voor een HACCP-certificaat (Hazard Analysis and Critical Points). Er moet aan veel eisen worden voldaan. Wanneer de voedselbank op meer dan 80 van de 100 haalbare onderdelen voldoende scoort, komt deze in aanmerking voor het certificaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie