Afbeelding
Pixabay/ Niek Verlaan

Voedselbank Amstelveen waarschuwt voor nepcollectanten

1 november 2021 om 12:55 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Voedselbank Amstelveen waarschuwt voor nep-collectanten die geld voor de organisatie zeggen in te zamelen. Afgelopen week ontving de organisatie signalen dat nep-collectanten actief zijn in Amstelveen. De Voedselbank collecteert echter nooit en als iemand zich voordoet als collectant van de Voedselbank dan klopt dat niet, waarschuwt de Voedselbank. ‘Wij raden aan geen geld aan deze valse collectanten te geven en melding te doen bij de politie.’

Particulieren en organisaties kunnen wel donaties bij de Voedselbank doen. En er worden regelmatig inzamelacties gehouden. Ook op 11 december zijn er bij een paar filialen van Albert Heijn inzamelacties. 

LEGITIMATIE Collectanten van Erkende Goede Doelen gaan nooit op pad zonder legitimatiebewijs en moeten kunnen laten zien dat ze verbonden zijn aan de organisatie. In Amstelveen moeten organisaties een collectevergunning hebben. Wie het niet vertrouwt kan daar naar vragen. Landelijke collectes worden altijd duidelijk van tevoren aangekondigd. Dat is na te gaan in het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie