RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots.
RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots. RobotWise

RobotWise genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021

13 oktober 2021 om 15:50 Maatschappelijk

AMSTELVEEN RobotWise is genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland. De bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, zijn zorgvuldig geselecteerd via de Nederlandse Innovatie Monitor 2021. Voor dit onderzoek zijn circa 800 leidinggevenden van Nederlandse bedrijven ondervraagd over onderwerpen zoals de coronacrisis, duurzaamheid, digitale transformatie en diversiteit. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder regie van prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch management en innovatie aan de UvA. De monitor is opgezet door SEO Economisch Onderzoek.

RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. De organisatie richt zich op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, met een focus op de ontwikkeling van sociaal-emotionele en (meta-)cognitieve vaardigheden.

NEDERLANDSE INNOVATIE MONITOR De Nederlandse Innovatie Monitor 2021 is onderdeel van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Het is één van de grootste jaarlijkse onderzoeken naar innovatie in Nederland. Meer dan 25.000 organisaties in Nederland zijn benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat RobotWise bovengemiddeld scoort op diverse indicatoren op het gebied van innovatie, zoals het continu op zoek zijn naar fundamenteel nieuwe oplossingen, gecombineerd met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee bevindt RobotWise zich in de top 10 van meest innovatieve bedrijven van ons land.

Voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021 zijn nu tien organisaties genomineerd die zich onderscheiden op het gebied van innoveren en maatschappelijke impact. In alfabetische volgorde zijn dat: ASML, Blender, Ecoplant, Elestor B.V., Mosa Meat, Qlayers B.V., RobotWise, Stamicarbon B.V., The Protein Brewery en Visma Connect B.V.
Tamar Neter, oprichter van RobotWise: “Ik ben bijzonder vereerd dat RobotWise in de top 10 staat van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Het is geweldig dat we slechts vijf jaar na oprichting een nationale waardering krijgen en op het vizier staan voor wat betreft innovatie en maatschappelijke impact. We hopen zo nog meer jonge mensen enthousiast te maken voor technologie en ze te helpen hun eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.”

JURY Een deskundige jury heeft de taak om de lijst van tien organisaties terug te brengen tot drie eindkandidaten die kans maken op de Nederlandse Innovatie Prijs 2021 en de uiteindelijke winnaar te bepalen. De juryleden zijn Hans Boumans (Technology Transfer Manager TNO), Thomas Grosfeld (Specialist Innovatie en Topsectorenbeleid van VNO-NCW), Mariëtte Hamer (Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad), Geert Huizinga (Directeur Belangenbehartiging FME), Carla Moonen (Voorzitter NLingenieurs), Sjaak van der Tak (Voorzitter LTO), Albert-Jan Thomassen (Directeur Familiebedrijven Nederland (FBNed)), Greet Prins (voorzitter van de Raad van Bestuur van KVK), Focco Vijselaar (Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Pieter Waasdorp (Directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Donovan van Heuven (hoofdredacteur MT/Sprout) en Henk Volberda (Hoogleraar Strategie & Innovatie, Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en Directeur Amsterdam Centre for Business Innovation (onderzoeksleider en juryvoorzitter).

NATIONAAL INNOVATIE DINER De winnaar van de Innovatie Prijs 2021 wordt donderdag 21 oktober bekendgemaakt tijdens het Nationaal Innovatie Diner, georganiseerd door AVROTROS in samenwerking met Big Improvement Day (BID), met als gastheer Ralph van Hessen. Ook in het tv-programma De Wereld van Morgen op maandag 25 oktober wordt er aandacht aan besteed.

Kijk voor meer informatie over RobotWise op https://robotwise.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie