Afbeelding
Eigen foto

De Taalvijver zoekt taal- en huiswerkcoaches 18+

7 oktober 2021 om 11:49 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Taalvijver is een project waar hulpaanbieders kinderen van de basisschool, die wonen in Amstelveen, helpen met het oefenen van de Nederlandse taal. Thuis is Nederlands vaak de tweede taal. Het doel is het vergroten van de woordenschat.

Het Huiswerkpunt (onderdeel van De Taalvijver) is er speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8. Het geeft de kinderen hulp bij hun huiswerk. Dat kan de Nederlandse taal zijn, rekenen en soms een spreekbeurt. Er wordt vooral veel samen gepraat om de woordenschat te vergroten.

Nu dat, na corona, weer mag, heeft de Taalvijver coaches nodig. Het gaat om huiswerkcoaches 18+ voor kinderen uit groep 7 en 8 die op maandagmiddag van 15.15 tot 17.00 uur hulp bieden in de Buurtkamer Keizer Karelpark (MOC-gebouw) aan de Lindenlaan 75.

Ook worden Taalcoaches 18+ gezocht voor kinderen uit groep 2 tot en met 8 voor elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 132.

De Taalvijver zoekt daarvoor een vriendelijk persoon ouder dan 18 jaar, die goed is in de Nederlandse taal en het leuk vindt om kinderen met hun huiswerk en de Nederlandse taal te helpen.

Wat de Taalvijver biedt: Een mooi doel, namelijk kinderen op weg helpen naar de middelbare school. Vanzelfsprekend is er voor wie zich aanmeldt uitleg en begeleiding door de aanwezige Huiswerkcoaches. Interesse? Stuur een berichtje naar detaalvijver@wereldbuur.nu , bel 06-53516663 en maak een afspraak om een keer te komen kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie