Afbeelding
Pixabay/Skitterphoto

Themabijeenkomst Stadsdorp Elsrijk: ‘Nu voor later’

4 oktober 2021 om 16:08 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De werkgroep Uit Voorzorg van Stadsdorp Elsrijk houdt 13 oktober van 19.00-20.30 uur de eerste themabijeenkomst in Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138. In deze bijeenkomst ‘Nu voor later’ wordt ingegaan op de periode na het pensioen. De werkgroep heeft vier themabijeenkomsten op de planning staan die gaan over hoe je vitaal, zelfstandig, zinvol en actief kunt blijven. 

NA-WERK-TIJD Tijdens deze bijeenkomst gaat trainer en coach Bill Admiraal van Triple V met bewoners in gesprek over hoe 55-plussers zich kunnen voorbereiden op het pensioen. De meesten zijn nog vitaal en vol met plannen om die tijd zinvol in te vullen. Triple V zegt dan ook niet, je gaat met pensioen, maar je gaat je ‘na-werk-tijd’ in. We worden met z’n allen ouder en blijven langer gezond. De pensioenleeftijd wordt telkens met stapjes verhoogd. Hoewel we allemaal ideeën hebben over de pensioenperiode, blijkt uit onderzoek dat veel gepensioneerden het gevoel hebben in een zwart gat te vallen.

VOLGENDE BIJEENKOMSTEN De volgende themabijeenkomsten zijn op 10 november met het thema ‘Zinvol en gezond ouder worden’, 8 december met het thema ‘Zelfstandig blijven wonen’ en 9 februari 2022 met het thema ‘Stoïcijnse gids voor geluk’.

WERKGROEP De werkgroep Uit Voorzorg, bestaande uit 7 bewoners uit Elsrijk, houdt zich sinds 2017 bezig met het thema goede voorzorg in de wijk. De leden willen een brede discussie op gang brengen over goede voorzorg door bewustwording en het uitwisselen van kennis en ervaring.

De toegang is gratis.

AANMELDEN Aanmelden kan door te mailen naar uitvoorzorg@stadsdorpelsrijk.nl

Voor informatie over de bijeenkomst en de werkgroep Voorzorg kan contact worden opgenomen via uitvoorzorg@stadsdorpelsrijk.nl of zie website Stadsdorpelsrijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie