Afbeelding
Monique Sons/BDU

Amstelveense Lions Club Mingle zamelt boeken in voor kinderboekenactie

27 september 2021 om 10:15 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Door het corona-virus heeft Lions Club Mingle al twee keer de kinderboekenactie moeten annuleren. Maar nu kan en mag het weer. Eerdere inzamelacties die door de Lions zijn georganiseerd, waren een groot succes en hebben in totaal meer dan 7.000 kinderboeken opgeleverd. Zaterdag 9 oktober kunnen de kinderboeken ingeleverd worden.

Deze boeken werden meteen verdeeld onder 2.500 kinderen die niet altijd in de situatie zitten om zulke boeken te krijgen of zelf aan te schaffen. Hiermee wordt de leesvaardigheid onder die kinderen vergroot en het enthousiasme om meer te gaan lezen gestimuleerd.

“We hebben contacten met diverse instellingen die beschikken over adressen waar die kinderboeken naar toe gaan. Maar mochten er nog organisaties zijn die eveneens deze kinderboeken kunnen gebruiken, dan vernemen wij dat graag,” aldus Anke Eweg van de Lions Mingle. “Als u nog ergens kinderboeken heeft liggen die niet meer worden gelezen, twijfel dan niet en breng ze naar ons toe. Wij zorgen ervoor dat ze een goede bestemming krijgen en door enthousiaste kinderen weer opnieuw worden gelezen. Kom dus naar het Stadshart en geef uw oude kinderboeken een nieuwe kans om opnieuw gelezen te worden.”

Zaterdag 9 oktober vanaf 10.00 uur staan leden van Lions Club Mingle klaar om de gebruikte kinderboeken in ontvangst te nemen op het Stadshart in het winkeltje tegenover ICI Paris XL en naast Oil en Vinegar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie