Een nat pak halen voor het goede doel is zondag de inzet.
Een nat pak halen voor het goede doel is zondag de inzet. pr

Voor ALS de Ouderkerkerplas in

28 augustus 2021 om 11:00 Maatschappelijk

OUDERKERK Nadat Amsterdam City Swim dit jaar wederom door corona niet door kon gaan, kunnen de deelnemers alsnog uitkijken naar een spetterende dag vol met acties in het water. Met de actie ‘ #nat pak voor ALS’  haalt heel Nederland op zondag 29 augustus een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Ook in de ouderkerkersplas springen mensen het water in.

CORONAREGELS Met ‘ #nat pak voor ALS” kan de actie binnen de huidige coronaregels wel doorgaan. Verspreid over heel Nederland halen honderden mensen op hun eigen manier een nat pak om geld op te halen. Voor aanstaande zondag zijn er al veelacties aangekondigd in bijvoorbeeld Ouderkerk aan de Amstel, maar ook in Den Bosch, Delft, Badhoevedorp, Hilversum en Rotterdam. Ook bekende Nederlanders als René en Natasja Froger hebben aangekondigd mee te doen.

DANIEL  Met originaliteit en fun worden de meest bijzondere acties bedacht. Zo springt Team Goud voor Wout samen met Team Daniel met 2 teams van 80 zwemmers om 14.00 uur de Ouderkerkerplas in om 2 kilometer te zwemmen. “Onze vriend Daniel heeft ALS”, schrijft team Daniel op de site. “Om zijn leven te vieren en eren, wilden we zwemmen door de grachten van de stad waar we met Daniel zoveel feestjes, plezier en mooie momenten hebben meegemaakt.” Dat wordt nu dus de Ouderkerkerplas”. 

WOUT “Op 29 augustus zwemt #Team Goud Voor Wout! voor onze goeie vriend Wouter”, schrijft het team op de website. “Tijdens zijn studie aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden stond Wouter altijd vooraan met een glimlach op z’n gezicht en (regelmatig) een biertje in de hand. Helaas kreeg hij begin 2017 te horen dat hij een progressieve, niet behandelbare, spierziekte heeft. De kracht in zijn armen en handen neemt langzaam af. Maar dit drukt de pret in zijn leven totaal niet. Altijd staat hij klaar voor alles en iedereen. En altijd weer die glimlach. Daarom zwemmen wij, met elkaar voor hem! De kratjes staan klaar, de biertjes liggen koud en proosten zullen we zeker. Samen staan we sterk. Goud voor Wout!”.

DANKBAAR Renee Sajet, Voorzitter Stichting Amsterdam City Swim zegt dankbaar en geraakt te zijn door alle opkomende initiatieven. “Het is zo mooi om te zien dat iedere deelnemer zich alsnog in wil zetten voor dit doel en een alternatieve actie verzint in de eigen omgeving. Het is in het belang van alle patiënten dat we doorgaan met het ophalen van donaties, zeker nu we Amsterdam City Swim al voor de tweede keer moesten annuleren.”

EINDSPRINT ’Amsterdam City Swim zet zich jaarlijks in om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Deze gelden zijn zo belangrijk en maken wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak én behandeling van de dodelijke ziekte ALS mogelijk. De teller staat op dit momenteel op 470.000 euro, maar de organisatie hoopt nog een mooie eindsprint te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie