Afbeelding
Pixabay

‘Get a grip’ gaat jongeren in Amstelveen meer grip op hun financiën bieden

19 juni 2021 om 08:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar met financiële problemen start Humanitas Amstelland in samenwerking met de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer start Humanitas Amstelland het project ‘Get a Grip’. Het biedt deelnemende jongeren inzicht in hun financiën en een manier om uit de problemen te komen en te blijven.

Het betalen van een telefoonabonnement, het afsluiten van verzekeringen en het regelen van studiefinanciering. Het zijn slechts enkele voorbeelden van geldzaken waar jongeren al vanaf 16 jaar mee te maken kunnen krijgen. En dan zijn er ook nog de leuke dingen die ze willen doen met hun  geld. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan. In Nederland heeft meer dan 40 procent van de jongeren tussen de 16 en 27 jaar schulden, een lening of betalingsachterstand. ‘Get a Grip’ biedt jongeren al in tien regio’s hulp om uit die financiële problemen te komen en het project gaat nu ook in Amstelland van start. 

Humanitas Amstelland heeft tien ervaren vrijwilligers getraind in het specifiek ondersteunen van jongeren met geldvragen. Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt in de wereld van jongeren Ze kennen de verleidingen waar ze dagelijks mee te maken hebben en de keuzes die zemoeten maken. Zij helpen jongeren met het inzichtelijk maken van hun inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Doel is dat de jongeren die bij Humanitas aankloppen of naar de organisatie worden doorverwezen hun geldzaken weer helemaal op orde krijgen en ook weer zelfstandig financiële verantwoordelijkheid kunnen dragen. 

Voor meer informatie: https://www.humanitas.nl/amstelland/gag

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie