Afbeelding
Pixabay

Tijdelijke huisvesting voor Amstelveense ouders in scheiding van start

28 mei 2021 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen opent op dinsdag 1 juni het eerste Parentshouse in Amstelveen. De woning aan de Belle van Zuylenlaan biedt tijdelijk onderdak aan drie mensen die in een echtscheidingssituatie met kinderen zitten. Het Amstelveense Parenthouse is het vijftiende in Nederland. Het pand is eigendom van een particulier die zich het lot van ouders in echtscheiding aantrekt. 


Een scheiding is pijnlijk, zeker als er kinderen in het spel zijn. De eerste stap naar meer rust voor alle betrokkenen is dat één van de ouders het huis uit gaat. Door onder anderen de krapte op de woningmarkt is een definitieve oplossing vaak niet snel te realiseren. Een overbruggingsperiode in een Parentshouse (www.parentshouses.nl) in de buurt van het ouderlijk huis kan dan uitkomst bieden, want beide ouders kunnen de zorg voor hun kinderen houden.

De woning biedt ruimte aan drie alleenstaande ouders. Daarnaast hebben de ouders de beschikking over een woonkamer, een logeerkamer en een tuin. Er is voldoende ruimte om kinderen te ontvangen en te laten logeren. Er is overduidelijk behoefte aan deze voorziening. Bij de opening van Parentshouse Amstelveen zijn alle kamers al, voorlopig gevuld.

SELECTIE Amstelveners die in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden via parentshouse@deregenboog.org. Medewerkers van De Regenboog Groep selecteren en matchen de woningzoekenden. Verderop in het traject zal De Regenboog Groep helpen met het vinden van een meer permanente huisvesting. De vrijgekomen kamer in het Parentshouse wordt dan beschikbaar voor een andere ouder.

TIJDELIJKE KAMERVERHUUR Naast Parentshouse is De Regenboog Groep in Amstelveen ook gestart met tijdelijke kamerverhuur. Dat initiatief heet Onder de Pannen. Wie dat wil, kan (eventueel) met behoud van huur- en zorgtoeslag een kamer (onder)verhuren aan een woningzoekende. Alles is geregeld in samenwerking met de gemeente en de woningcorporaties. Meer informatie is te vinden op onderdepannen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie