Afbeelding
Monique Sons

Regenboogvlag wappert in Amstelveen

1 april 2021 om 14:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Op verschillende plaatsen in Amstelveen wappert vandaag de regenboogvlag. Vanochtend werd de vlag bij het raadhuis gehesen door raadsleden Ilika Polderman, Robert Zuidbroek en Esther Veenboer. Ook burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Floor Gordon en wethouder Marijn van Ballegooijen gaven acte de présence.

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat het in Nederland voor mensen van gelijk geslacht mogelijk werd voor de burgerlijke stand in het huwelijk te treden. In de laatste gemeenteraadsvergadering stelden D66, PvdA en GroenLinks voor om op deze dag de regenboogvlag uit te hangen bij het raadhuis. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen zichzelf mag zijn en zich sociaal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen. De partijen volgden een oproep van COC Nederland, de Amsterdamse welzijnsstichting SOOZ (Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) en de Gay Krant. Daarop riep ook Amstelveen haar burgers, bedrijven en instellingen op om 1 april massaal de regenboogvlag uit te hangen. 

Niet alleen aan het raadhuis wappert vandaag de regenboogvlag. Ook SG Pantha Rhei, Wijkcentrum Westend, OBS de Westwijzer en Moc Participe hingen de vlag uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie