Afbeelding
Eigen foto

Samen op pad met de duofiets tijdens fietsdagen in april

12 maart 2021 om 13:10 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Speciaal voor mensen die door beperkte mobiliteit of problemen met hun evenwicht niet meer zelf kunnen fietsen organiseert Stichting Fietsmaatjes Amstelveen in samenwerking met ZHG de Luwte en Participe Amstelland een aantal fietsdagen in april op verschillende locaties in Amstelveen. Fietsmaatjes Amstelveen is als vrijwilligersorganisatie gespecialiseerd in het duofietsen.

Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, is het nu mogelijk om samen met een fietsmaatje op stap te gaan. Fietsmaatjes Amstelveen beschikt over kennis en toepassing in de praktijk hoe het duofietsen goed coronaproof kan plaatsvinden, zoals door het plaatsen van een spat/kuchscherm tussen de rijders. Na elke rit wordt de duofiets goed gedesinfecteerd. Zo kan verantwoord en veilig samen gefietst worden. 

Een ritje op de duofiets is samen met een van de fietsvrijwilligers. Zij zijn getraind om mensen met verminderde mobiliteit of balans goed te begeleiden. Belangrijk is wel dat mensen zelf, of met een klein beetje hulp, kunt op- en afstappen.

Wie geïnteresseerd is in een rit met de duofiets dient zich van tevoren aan te melden bij de locatie naar keuze. Onderstaand de data en locaties.

Donderdag 1 april: ZHGA de Luwte, Wimbledonpark 361, bel 020-545 9500 of mail: m.lammers@zhga.nl

Donderdag 8 april: Wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, bel 020-6404801 of mail: e.zaal@participe.nu

Donderdag 15 april: Wijkcentrum Kastanjelaan, Kastanjelaan 21, bel 020-6403251 of mail: s.de.brouwer@participe.nu

Donderdag 22 april: Wijkcentrum Dignahof, Dignahoeve 174, bel 020 640 71 71 of mail: r.deimann@participe.nu

Voor meer informatie kan gemaild worden naar Brenda van Oeveren, Activiteitencoach ParticipeAmstelland, b.van.oeveren@participe.nu 

Fietsmaatjes wordt mede mogelijk gemaakt door Amstelidee, Mean Well, ZHG De Luwte en ParticipeAmstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie