Marijn van Ballegooijen opent officieel het buurtkastje in het bijzijn van Nicolette de Vetten en haar moeder.
Marijn van Ballegooijen opent officieel het buurtkastje in het bijzijn van Nicolette de Vetten en haar moeder. Gemeente Amstelveen

Eerste proviand Buurtkastje in Amstelveen

Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen bezocht op 28 januari het net geplaatste Buurtkastje achter wijkcentrum het Pluspunt, in de Smeenklaan. Het is een openbare proviandruilkast waar verzegelde producten in geruild kunnen worden, zoals blikjes of potjes met eten. 

Nicolette de Vetten en haar moeder hebben het initiatief genomen om dit kastje te plaatsen en te onderhouden. “Mijn zus die in Amsterdam-Noord woont, heeft er één geplaatst en ze heeft ervaren dat de buurt ook leuk gaat meedoen en dat er vooral buiten het mensen helpen ook weer ‘praatjes’ met de buurtbewoners komen. Producten worden niet verspild, iemand anders kan er blij mee zijn”, geeft mevrouw De Vetten aan.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “We zien veel mooie initiatieven in straten en buurten en dit is ook weer een prachtig voorbeeld. Buren willen iets voor elkaar doen. We kennen de boekenruilkastjes, maar nu dus ook een proviand ruilkast in Amstelveen.”

BUURTKASTJE Er staan al meer van deze kastjes in Nederland. Voor meer informatie over dat project: Het Buurtkastje. Bij de Stichting SoGoed kunnen buurtkastjes aangeschaft worden. 

De Smeenklaan, bij het gedeelte met de bungalows, is ook een Lief & Leedstraat. Het echtpaar Keijzer beheert een Lief & Leed potje van 150 euro. Hiermee kunnen zij iets aardigs voor een buur doen. De buren kennen elkaar goed. Als het nodig is staan zij voor elkaar klaar. Soms gaat het om een kort praatje op de stoep, dan weer een pannetje soep. Wie ook een Lief & Leed potje voor de straat wil, kan kijken op www.amstelveen.nl/liefenleed.

advertentie