Henk Morel van De Uiterton: ‘Zonde om dit verloren te laten gaan’

8 jan, 16:53 Maatschappelijk
Archief BDU/Rosanne KOk
Henk Morel  bij een van de boten in het gebouw van De Uiterton.
Henk Morel bij een van de boten in het gebouw van De Uiterton.

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft de stichting De Uiterton kort voor de kerstdagen gemeld dat het gaat stoppen met de jaarlijkse subsidie. De melding kwam als een grote teleurstelling voor bestuurslid Henk Morel. “Het is zonde om alles wat we sinds 1997 hebben opgebouwd verloren te laten gaan.” De stichting verzorgt in het clubhuis in heempark De Braak met voornamelijk oudere vrijwilligers restauratiewerk van varend erfgoed. Sinds de zomer van 2018 worden boten van de stichting ook ingezet tijdens een vaarmiddag voor 250 kinderen van het Zomervakantiekamp Kinderland. In de jaren daarvoor kon de jeugd in de zomervakantie in het clubhuis bootjes bouwen tijdens de Scheepstimmerweek. 

Stichting De Uiterton kreeg sinds 1997 subsidie van de gemeente voor het bevorderen van welzijn van jeugd en ouderen door het bouwen van en varen met scheepjes. De stichting heeft voor de activiteiten twee voormalige clubhuizen van scoutinggroepen in heempark De Braak ter beschikking. ‘’Aanvankelijk betaalden we daarvoor een symbolisch bedrag van 100 gulden per maand. In 2004 werd ineens beslot..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 7 uur geleden Amstelveen voert overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 5 jul, 11:30 Raadsleden Chaara en Frequin willen cultuuromslag bij uitvoering van wetten en regels

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.