Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Wethouders leveren eerste nieuwjaarswensen voor de zorg in bij de Wensboom

9 december 2020 om 17:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Alle Amstelveners hebben een nieuwjaarswenskaart thuis gekregen. Wie er geen gehad heeft kan er een ophalen bij de lokale winkeliers. Wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon stopten als eersten hun kaarten in de brievenbus bij de Wensboom op het Stadsplein. Met de actie ‘Wensbomen voor de zorg’ wordt de zorgmedewerkers een hart onder de riem gestoken. Iedereen kan een nieuwjaarswens voor de zorg op de speciale briefkaart schrijven en deponeren in de speciale brievenbus bij één van de wensbomen.

De verlichte kerstbomen staan op de volgende plekken in de stad: Stadsplein, Dorpsplein, Rembrandtweg Noord, Amsterdamseweg Zuid, Kostverlorenhof, Bankrashof, Groenhof, Waardhuizen, Middenhoven, Van der Hooplaan en Winkelcentrum Westwijk.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “Deze actie staat symbool voor onze dankbaarheid aan een ieder die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet, als werkende, als vrijwilliger of als mantelzorger.”

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Het is mooi dat we deze hartverwarmende actie voor de zorg kunnen doen. Daarnaast kleden de verlichte kerstbomen de stad in coronatijd extra warm en stijlvol aan in een gezamenlijke actie met het lokale bedrijfsleven en de winkelcentra. Zowel van ondernemers, inwoners en bezoekers van de winkelgebieden hoor ik al geluiden dat ze blij zijn met de mooi versierde en verlichte bomen.”

KAARTEN INLEVEREN Inwoners kunnen tijdens hun boodschappen of kerstinkopen bij hun dichtstbijzijnde (wijk)winkelcentrum een nieuwjaarswens voor de zorg in de kaartenbus onder de kerstboom stoppen. Deze worden dan waterdicht en windbestendig in de boom gehangen. Het college van Burgemeester en Wethouders biedt in het nieuwe jaar de nieuwjaarswenskaarten aan bij een aantal zorginstellingen in Amstelveen. De mooiste nieuwjaarswensen worden gedeeld op www.beleefamstelveen.nl en geplaatst in het Amstelveens Nieuwsblad. Meer informatie op Beleefamstelveen.nl Kijk voor meer informatie over deze actie en de precieze locaties van de bomen op: www.beleefamstelveen.nl/wensbomenvoordezorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie