Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen steunt campagne tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2020 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Urbanuskerk werd woensdag 25 november om 17.00 uur plotseling oranje verlicht. Wethouder Floor Gordon (Emancipatie en Discriminatie) gaf daarmee samen met soroptimisten Ingrid Ambagtsheer en Marianne Bordes met GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer het startsein voor de campagne Orange the World in Amstelveen.  Een campagne die aandacht vraagt voor het probleem van geweld tegen vrouwen. Wethouder Marijn van Ballegooijen, met wie Floor Gordon de portefeuille Emancipatie en Discriminatie deelt, was ook aanwezig.  

Door de Urbanuskerk in Bovenkerk, de Annakerk en de Dorpskerk oranje uit te lichten en wijkcentra die de vlag ‘Stop geweld tegen vrouwen’ laten wapperen, maakt Amstelveen duidelijk dat ze vrouwen en meisjes die geweld ervaren een hart onder de riem steken en ze bewust maakt dat om hulp vragen nodig is. 

Stieneke Kruijer vindt dat protesteren tegen geweld tegen vrouwen in coronatijd harder nodig is dan ooit. “Doordat mensen gedwongen zijn veel thuis te blijven en geen mogelijkheid hebben om buitenshuis de zinnen te verzetten, is de kans op huiselijk geweld gegroeid. Ook maakt de beperkte bewegingsvrijheid het op dit moment lastig voor vrouwen om adequate hulp te vragen. Sowieso blijft geweld tegen vrouwen vaak onzichtbaar.”
De campagne duurt tot 10 december. De soroptimisten delen vrijdag 27 november op de vrijdagmarkt in het Stadshart flyers uit voor meer bewustwording over dit onderwerp en te zorgen dat slachtoffers zich melden. Wie te maken heeft met intimidatie of geweld, kan zich melden en hulp zoeken via de hulplijn van Veilig Thuis 0800 - 2000.

Via orangetheworld.nl kan een petitie ondertekend worden.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie