Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Start corona thuiscampagne in Amstelveen

3 november 2020 om 12:59 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Deze week start de campagne: ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’. Deze campagne is bedoeld voor thuis, omdat daar de meeste coronabesmettingen plaatsvinden.

Ruim 55% van alle besmettingen vindt thuis plaats, bijvoorbeeld als mensen bij elkaar op bezoek gaan. Veel mensen vinden het lastig om anderen te vragen afstand te houden of elkaar niet aan te raken bij een begroeting. Ook blijft niet iedereen thuis na positief te zijn getest. Daarom starten de gemeente Amstelveen en de andere Amsterdam-Amstelland gemeenten vandaag gezamenlijk de campagne ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’ met regels voor bezoek thuis.

Het is de bedoeling de poster op het raam te hangen. Aan de buitenkant van de poster staat: ‘ik hou (afstand) van jou’ en op de binnenkant: ‘welkom; huisregels voor bezoekers’. Zo is het makkelijker om aan vrienden en familie aan te geven wat er van hen wordt verwacht.

Burgemeester Tjapko Poppens:“Zonder dat je het expliciet hoeft te zeggen, breng je toch de boodschap over, vermijd je dat ongemakkelijke moment en weet je bezoek welke regels je hanteert. Ik heb hem zelf meteen opgehangen!”

De poster wordt deze week meegestuurd met het Amstelveens Nieuwsblad en is ook te downloaden via amstelveen.nl/corona. Daar zijn ook andere posters te downloaden met daarop Engelse en Nederlandse oproepen tot het dragen van mondkapjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie