Afbeelding
PR

VVD: uitbreiding zwembad primair voor zwemles Amstelveense jeugd

13 oktober 2020 om 10:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het verplaatsen van de huidige sporthal in De Meerkamp naar de nieuwbouw van het KKC en deze plek aanwenden voor extra zwemwater is een goede keuze, vindt de VVD. 

De VVD-fractie is blij dat met dit besluit extra zwemwater beschikbaar komt in Amstelveen. “Dit moet primair aangewend worden voor zwemlessen voor de jeugd in onze gemeente. Dat onze kinderen niet allemaal zwemles kunnen krijgen in ons eigen zwembad is ons al lang een doorn in het oog”, zegt Victor Frequin, woordvoerder sport van de VVD-fractie in de gemeenteraad. “Natuurlijk is het ook belangrijk dat de zwemverenigingen en de recreatiezwemmers meer ruimte krijgen, maar de prioriteit moet uitgaan naar de kinderen. Zwemlessen voor hen is een basisvoorziening.”

Wethouder sport Rob Ellermeijer heeft grondig onderzoek gedaan naar de beste manier om De Meerkamp te kunnen laten groeien. De optie van een nieuw zwembad is ook bekeken maar dat is duur en eigenlijk niet nodig. Er is in voorgaande jaren het nodige geïnvesteerd in het zwembad waardoor nieuwbouw nu niet noodzakelijk is. En een nieuw zwembad is ook zo duur dat dit in deze tijd financieel niet wenselijk is. Extra zwemwater op de plek van de huidige sporthal lost het capaciteitsprobleem op. Het combineren van de functie van de huidige sporthal met de toekomstige gymnastiekfaciliteit bij het KKC is slim. Deze keuze lost het tekort aan zwemwater in Amstelveen op en is betaalbaar in de huidige coronatijd. Victor Frequin roept AmstelveenSport op om alvast voorbereidingen te treffen om deze toekomstige extra zwemcapaciteit optimaal in te zetten voor de zwemlessen voor de jeugd en zo nodig de bestaande capaciteit zoveel mogelijk daarop toe te spitsen. Indien het nodig is daarvoor veranderingen aan te brengen in de huidige toebedeling zal AmstelveenSport hiervoor voorbereidingen moeten treffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie