Afbeelding
Pixabay

Themabijeenkomst in Huis Elsrijk over voorbereiding op ‘na-werk-tijd’

30 september 2020 om 15:46 Maatschappelijk

AMSTELVEEN In Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138, houden Uit VOORzorg en Triple V zondag 7 oktober van 16.00 tot 17.30 uur een thema-bijeenkomst over de voorbereiding van mensen die de pensioenleeftijd naderen op de periode die dan aanbreekt. Project Uit VOORzorg heeft de trainers van Triple V gevraagd om hun verhaal te vertellen over hoe 55-plussers zich kunnen voorbereiden op de tijd dat ze geen betaald werk meer verrichten.

De meeste mensen die met deze situatie te maken krijgen, zijn nog vitaal en vol met plannen hoe ze die tijd zinvol kunnen invullen. Triple V zegt dan ook niet ‘je gaat met pensioen’, maar ‘je gaat je na-werk-tijd in’. Mensen worden steeds ouder en blijven langer gezond. De pensioenleeftijd wordt telkens met stapjes verhoogd. Hoewel iedereen ideeën heeft over de pensioenperiode, blijkt uit onderzoek dat veel gepensioneerden het gevoel hebben in een zwart gat te vallen. Wie aan een gepensioneerde vraagt ‘hoe gaat het’, krijgt vaak als antwoord: “Ik heb het nog nooit zo druk gehad.” Maar na even doorvragen blijkt het toch tegen te vallen. Terwijl juist in de ‘na-werk-tijd’ deze mensen nog steeds veel kunnen betekenen voor het gezin, de omgeving, de samenleving.

In de workshops wordt zelfonderzoek gedaan naar talenten en mogelijkheden. Het interactieve trainingsprogramma van Triple V maakt de deelnemers bewust van hun mogelijkheden om aan deze ‘na-werk-tijd’ een zinvolle invulling te geven. Dit alles vanuit de gedachte dat het belangrijk is dat mensen na hun werkzame leven actief blijven, aandacht hebben voor hun gezondheid, het gevoel hebben een zinvolle bijdrage te leveren en in contact blijven met anderen. De training of workshops zijn opgebouwd rond de thema’s Verbinding, Veerkracht en Vitaliteit. 

Na afloop van de training hebben de deelnemers een eigen blauwdruk gemaakt van hun ‘na-werk-tijd’.

Trainers Bill Admiraal en Fred Kok van Triple V hebben veel ervaring met alle elementen die in de workshops worden behandeld. Zij hebben niet alleen kennis van de materie maar zijn zelf ervaringsdeskundigen als het gaat om ‘na-werk-tijd’. In de presentatie van 7 oktober laat Triple V de deelnemers kennismaken met een werkvorm die in de workshops gebruikt zal worden. Zo weten de deelnemers wat ze van de workshops kunnen verwachten.

Aanmelden kan via uitvoorzorg@stadsdorpelsrijk.nl of via de website van stadsdorp Elsrijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie